Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túró és zabkorpa alapú pizza

Ha egészségesen szeretnénk étkezni akkor sem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, csupán egy kicsit változtatnunk kell az elkészítésükön. Így van ez a pizza esetében is, ahol fehér liszt helyett túrót és zabkorpát használtam, a feltétekkel viszont nem spóroltam. A végeredmény egy laktató és egészséges finomság lett. amit bűntudat nélkül ehetünk. Az elkészítésnél nekem mindig a hagymaszeleteléssel gyűlt meg a bajom, nehezen tudtam könnyek nélkül megállni. Erre egy szuper praktikát hoztam Nektek:

Tegyétek egy nejlonzacskóba a hagymákat, majd 6-8 percre rakjátok be a mélyhűtőbe. Vegyétek ki és szeletelhetjük is! Ennek a módszernek hála az illóolajok lassabban szabadulnak fel a zöldségből, így nem irritálja már a szemünket. Próbáljátok ki! :)

A pizza recepteket az alábbi linken találjátok:

http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/eletmod/20160928-turo-alapu-pizza.html


0
Tovább

Mert nem mindegy miben főzünk

 

A legtöbb nő azt mondja cipőből sosem elég. Nos én így vagyok a konyhai edényekkel és eszközökkel. Szinte nincs olyan nap, hogy ne főznék, így fontos, hogy strapabíró és minőségű termékeket vásároljak.

 


0
Tovább

Frittata muffinformában

A gyermekeim, mint minden velük egykorú, sok ételről egyszerűen kijelentik, hogy nem szeretik. A tojásrántottát például a kisebbik fiam sokáig élből elutasította, de amióta muffinformában készítem el, ő szokta kérni, hogy ez legyen a reggeli vagy az uzsonna. A zöldborsót is így szeretettem meg velük, amióta valami kreatív módon csempészem az ételbe sosincs gondjuk vele. Ennek nagyon örülök, hiszen ez a zöldség nagyon egészséges és tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Karotin, B1- és B2-vitamin, C vitamin, vas, réz, mangán és kálium is található benne, így érdemes minél többet fogyasztani belőle.

Ha szeretnétek Ti is elkészíteni a frittatát muffinformában, kattintsatok a receptre:http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/eletmod/20160928-frittata.html


0
Tovább

Kulisszák mögött

Ősz óta tényleg forgatások-forgatásokat érnek. Közben ha épp van egy szabad percem, akkor otthon ragadok fakanalat és kísérletezek új ételekkel. Természetesen emellett még logisztikázok a gyerekek reggeli iskolába fuvarozása és a délutáni tenisz, foci, judo és zongora órák között… Gyakran a férjem mérgelődik velem, hogy miért hajnal 2 kor kerülök ágyba, de mindez, amit csinálok, az másképp nem fér bele 1 napomba… Viszont ennek ellenére a kamera előtt muszáj kipihenten, szép hajjal és üdén megjelennem.A kedvenc szalonomra ilyenkor MINDIG számíthatok. Akikhez akármennyire is fáradtan, karikás szemmel, nyúzottan megyek el, mindig pillanatok alatt feltöltenek és olyan külsőt varázsolnak nekem, hogy a fáradtságnak a nyoma sem látszik rajtam.


0
Tovább

Az alapanyagok beszerzése

A hozzávalók kiválasztása számomra mindig egy meghatározó

momentum, ha főzéshez készülök. Szeretem megszagolni, megtapintani

a zöldségeket, gyümölcsöket és az alapján kiválasztani a megfelelőt. A

piac nekem igazi kánaán, képes vagyok akár órákat is eltölteni egy-egy

bevásárlás alkalmával. Igyekszem mindig szezonális dolgokat venni és

csakis magyar termelőktől beszerezni ezeket, hiszen magyarként

szerintem kötelességünk támogatni a hazai termelőket, a külföldi import

árukkal szemben.

 


0
Tovább

privatsef

blogavatar

Eredetileg közgazdászként végeztem, majd szépségkirálynőként és modellként sok országba eljuthattam, ahol új kultúrákat és ételeket ismerhettem meg. Az étel és a főzés iránti szenvedélyem pedig egyre inkább előtérbe került, és rájöttem sokkal inkább a konyhában érzem jól magam. Így mikor családommal Kaliforniában éltünk, jelentkeztem a New School of Cooking intézménybe, ahol diplomát szereztem Kulináris Művészetekből, majd a Cordon Bleun folytattam tanulmányaimat. Los Angelesben dolgoztam, mint privátséf és ételstylist. Az egészséges életmód elkötelezett híveként nagyon fontos számomra, hogy mindig minőségi és persze finom ételek kerüljenek a családi asztalra. Úgy gondolom, az életben minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Szeretném, ha ösztönözne Mindenkit ez a személet! Azt tudom, hogy engem mi inspirál: a férjem büszke tekintete, a két fiam egészsége vagy akár egy jóízű beszélgetés, egy közösen elfogyasztott vacsora során.

Utolsó kommentek