Igazi turmiximádó vagyok! Nemhogy imádom, el nem tudnám képzelni, hogy legalább a héten 3-4 szer a reggelem ne így kezdődjön. Így természetesen a ma reggelt is egy különlegességgel indítottam. |
Turmiximádat
Meleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióval
A saláták nemcsak hidegen finomak! Ebben a zimankos időben a hideg ételeket nem nagyon kívánja a szervezetünk, éppen ezért egy egészséges, vizaminokban gazdag meleg salátát készítettem a minap. Egy kis aszalt paradicsommal, dióval fűszereztem, így egy pikáns főétel lett a végeredmény, ami akár köretként is megállja a helyét. Igazi, téli finomság.
Kattintsatok a receptért:
http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/eletmod/20161106-meleg-porehagymas-salata.html
A vörösbab
Imádom a vörös babot! Tudtátok, hogy koleszterincsökkentő (mint a többi bab), megakadályozza a vércukorszint étkezés utáni gyors emelkedését, folyamatos, lassú energiaégetést biztosít. Magas fehérjetartalma miatt jó húspótló, emellett sok magnézium van benne, így jót tesz az idegrendszernek és az izmainknak is. |
Mézes-sárgarépakrémleves sárgarépachipsszel
Ahogy érkezik a tél egyre inkább vágyik a szervezetünk a meleg, tartalmas levesekre. Ilyenkor éli igazi szezonját még a sütőtök, így rendszeresen készítek ebből a zöldségből valami finomságot. Az egyik a mézes-sárgarépakrémleves sütőtökkel és sárgarépachipsszel. A chipset a leves betétjeként készítem el. Ehhez megpucolok egy sárgarépát, vékony szeletekre vágom, majd egy kevés olajjal-sóval-borssal keverem össze ( épphogy az olaj elfedje a répaszirmokat). Ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem a sárgarépaszeleteket, úgy hogy ne fedjék egymást. 150 fokon 30 perc alatt elkészül a chips. Remek nassolnivaló önmagában is!
Ha érdekel a recept, kattintsatok a linkre:
http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/eletmod/20161106-mezes-sargarepakremleves.html
A recept elkészítésénél az Electrolux termékei voltak a segítségemre.